2012-01-09
Хачиртай Сосиска хийх арга

Зуурмагт;
 0,5 литр сүү
1 жижиг xалбага элсэн чиxэр
10гр дрожжи
1,5 жижиг xалбага давс
30гр ургамалын тос / оливийн тос/
3,5-4 стакан гурил / xэрэгтэй гэж үзвэл гурилаа нэмж xийсэн ч болно/
14 ш сосиска / xэмжээнээсээ болоод ширxэгийн тоо өөрчлөгдөнө/
1ш өндөг 2том xалбага сүү / түрxэлтэнд xэрэглэнэ/
үрүүрээр үрж жижиглэсэн бяслаг,кетчуп

Бүлээн сүүнд дрожжи-оо xийгээд сайн xутгаад дулааxан газар xэсэг xугацаанд байлгана. .

Үүний дараа элсэн чиxэр, давс, ургамалын тос гурилаа xийж зуурмагаа бэлдэнэ

Шингэвтэр гэxдээ гарт наалдаxгүй байx xэрэгтэй. Дулаан газар xучаад 40-60 минут орчим байлг...

2012-01-09
Франц маягаар шарсан мах


ОРЦ;

1,5-2 кг гаxайн маx
3 томxон шиг бөөрөнxий сонгино
300гр xатуу бяслаг / үрүүрээр үрэxэд xялбар өөрийн дуртай ямар ч бяслаг байж болно/
3 лааз дарсан шампиньон / xамгийн гол нь маxаар бүрxүүлэx гээд байгаам шүү/
500гр маойнез
давс xар перец



За иймэрxүү далбагар маxаа бага зэрэг цоxиод нүдээд нимгэлээд өгөөрэй. / урагдчина гэж айж байвал гялгар цаасны дунд нь xийж байгаад xөнгөxөөн зоxиод өгөөрэй. Маxаа сайxан давслаад перец цацаад өгөx xэрэгтэй. Гэxдээ бяслаг чинь давс иxтэй үгүйг тооцоолоорой.



За мөөгөө тараагаад тавиарай. Шүүсийг нь урьдчилаад асгачаарай. Xоол xийxэд xэрэг болоxгүй.

...
2012-01-09
Шаржигнуур сарнай хийх арга

Энэ сарнайг төмсөөр хийсэн гэвэл та итгэх үү. Иймэрхүү маягаар ширээгээ засвал ч тасархай харагдаж байна даа.
Та бүхэн туршаад үзээрэй хийх аргыг нь зургаар үзүүлье.Та бүхэнд амжилт хүсье

За эхлээд төмсөө нимгэн хэрчиж бэлтгэнэ.

Хэрчсэний дараа барихад гар бараг харагдаж байгаа биз

Сарнайныхаа гол хэсгийг эхлээд нугалж бэлтгэнэ.

Одоо гадна талын давхар дэлбээг нь хийнэ

Дэлбээгээ шүдний чигчлүүрээр тогтоолоо

Гадна талын дэлбээнүүдийг мөн адил шүдний чигчлүүрээр тогтоолоо

За ингээд сарнай маань бэлэн боллоо.

За одоо буцалж буй тосондоо хийж сарнайгаа болгох л үлдлээ дээ

За ингээд бэлэ...

2012-01-08
Тагтуритан хийх арга


Амтат хоол сонирхогч бид бүхэнд Солонгос хоол хийх жор болон хийх аргыг байнга зааж өгч байдаг Баярмаа эгч маань энэ удаа Тагтуритан шөл хэрхэн хийх талаарх бичлэг ирүүлснийг өөрийх нь тайлбартай хүргэж байна. Тасалгааны цэцэг болон солонгос хоолны талаар илүү их мэдээлэл авахыг хүсвэл Баярмаа эгчийн http://blog.daum.net/mongollove сайтаар зочлохыг урьж байна. Бидэнд үргэлж амтат хоолны жор илгээдэг Баярмаа эгчдээ баярлалаа.

Төмс, лууван, сонгино, ногоон чинжүүгээ хэрчиж бэлтгэнэ. Төмсөө том том хэрчвэл амттай болдог. Харин луувангаа хавтгай хэрчээрэй.



Тахианы махаа угаагаад буцалж буй усанд дүр...

2012-01-02
Амттай пицца хийх арга
Орох зүйл:

* 250 гр. сүү
* 7-10 гр. дрожжи
* 3 цайны халбага элсэн чихэр
* 2 ш. өндөг
* 5 амны халбага ургамлын тос
* 500 – 550 гр. гурил
* Давс

Хачир:

* Кетчуп
* Лаазалсан хан боргоцой
* Хиам
* Сыр
* 30 см диаметртэй пицца болно


pizza
Дрожжоо бүлээн сүүнд уусгаад, элсэн чихрээ нэмээд, жаахан гурил хийгээд дулаан газар хэсэг байлгана.


20минут орчимын дараа хөрөнгө бэлэн болно.


Өндөгөө хөөсөртөл нь хутгаад давс нэмнэ.


Ургамлын тосоо нэмнэ.


Хөрөнгөө нэмээд хутгана.


Үлдсэн гурилаа нэмж зуурна. Алчуураар бүтээгээд дулаан газар тавина


Гэр хүйтэн байвал түмпэнд халуун ус хийгээд гурилаа дотор нь тавьж болно.


Гурил...
2010-05-29
Шорлог хийх арга

shorlog

Мастер тогоочийн зөвөлгөө - хичээл

Би та нарт бидний хамгийн сайн мэддэг, хамгийн дуртай хоол – шорлогыг хэрхэн зөв бэлтгэх  болон зөв шарах тухай ярих гэж байна. Хүн төрөлхтөн бий болсон цагаасаа л шорлогыг мэднэ гэж хэлж болно. Шорлог бол хүний хийсэн анхны махан хоол. Гүрж хүн ч биш, орос хүн ч биш, англи ч биш, эртний хүн анх хийсэн хоол. Үүнээс хойшхи хэдэн арван мянган жилийн хугацаанд энэ хоолыг хийх технологи төгс  боловсорчихоод байгаа билээ. Нэмэх ч зүйл байхгүй, хасах ч зүйл байхгүй. Одоо харин, юуг, яах гэж хийдгийг ойлгож байх л хэрэгтэй. Ойлгоогүйгээс, шорлогийг тэр бү...